ירקות מותססים
פותחים צנצנת, פותחים עולם
כשחושבים על מזונות מותססים, לרוב האסוציאציה הראשונה תהיה ירקות מותססים, ולא סתם. הירקות מותססים מלווים מטבחים שונים ברחבי העולם: הכרוב הכבוש (sauerkraut) בגרמניה, קימצ’י בקוראה, זיתים ומלפפונים במזרח התיכון, ועוד ועוד.
בחלק הזה תוכלו ללמוד על תאוריה ודרכי הכנה של ירקות מותססים מסורתיים, תוך שילוב ידע עדכני ושימוש נכון בכלי התססה.
בואו נתחיל!
קורסים ומדריכים אונליין
המדריך המקצועי להכנת כרוב פרוביוטי בבית
בקורס נלמד איך להכין כרוב כבוש פרוביוטי תוך שימוש בצנצנת סטנדרטית שניתן למצוא בכל בית, תוך שימוש בכללי האצבע שנולדו מ...
הקורס הדיגיטלי המלא להתססת ירקות
בקורס נלמד את יסודות ההתססה הלקטית, התהליכים הביולוגיים והכימיים שמתקיימים בה, ואיך לייצר “בית גידול” אופטימלי כדי לק...
המדריך המקצועי להכנת כרוב פרוביוטי בבית
בקורס נלמד איך להכין כרוב כבוש פרוביוטי תוך שימוש בצנצנת סטנדרטית שניתן למצוא בכל בית, תוך שימוש בכללי האצבע שנולדו מתוך הניסיון והמחקר שלנו ביצירת מזונות מותססים.
סדנה מעשית
קרש הקפיצה לעולם ההתססות: סדנת הדגל שלנו
סדנה זו תגרום לכם להפשיל שרוולים ולהתחיל להכין את ירקות מותססים, במקצועיות ובחברותא. תצאו ממנה עם הבנה תיאורית של מה בכלל קורה בצנצנת, למה זה טוב לבטן שלכם, ולמידה מעשית איך מכינים ירקות מותססים בצורה ברורה שתוביל לתוצאות איכותיות בכל פעם מחדש.
אחריה, לא יהיו לכם יותר תירוצים למה לא להכין חמוצים בעצמכם. התנסות מעשית עם כלי התססה ייחודיים שחוזרים איתכם הביתה וקבוצת הוואטסאפ שתלווה אתכם חודשיים קדימה, יעזרו להטמיע את ההרגל החדש בחייכם.
- 5 שעות
סדנת התססה פרונטלית – קרש הקפיצה לעולם התססת הירקות
ראשית כל, אנחנו אוהבים לפגוש אנשים, לשמוע מהידע והניסיון של אחרים ולחלוק ידע שלנו, כגון שיטות לחישוב ריכוז המלח, שימוש נכון בכלים שונים, ניהול תהליכי התססות ארוכות, אחסון של החמוצים..
מאמרים נבחרים בנושא התססת ירקות
- ירקות מותססים, כלי התססה
סקירת כלים: קדרת התססה
- ירקות מותססים, כלי התססה
החשיבות של משקולות בזמן ההתססה
- ירקות מותססים, כלי התססה, מדע, מתחילים
לעקר או לא לעקר?
- ירקות מותססים, מדע, מתחילים
עקרונות ההתססה הלקטית
כלי ההתססה החדשים של האקדמיה הכנת ירקות מותססים ללא תקלות!*
כלי ההתססה החדשניים שלנו תוכננו במיוחד כדי להפוך את התהליך הביתי לפשוט, יעיל ובריא יותר.
המכבש המובנה דואג לשמירה על הירקות דחוסים ומתחת לנוזלים לאורך כל התהליך, ואטמי הסיליקון האיכותיים מבטיחים תנאים אידיאליים להתססה לקטית נקייה – בלי שמרים לא רצויים.
הכלים מתאימים להכנת כרוב כבוש באיכות פרוביוטית גבוהה במיוחד, וגם לירקות מותססים במי מלח, ממרחים חיים ומשקאות כמו תמד (יין דבש), סיידר תפוחים ועוד.
*בשימוש נכון בכלי, אחוז התקלות שואף לאפס
קצת עלינו - אורי ובנימין
אנחנו בנימין ואורי מילמן – אב ובן שגילו יחד את קסם ההתססה. מהמפגש הראשון עם צנצנות הכרוב ועד לניסויים במטבח ובגינה, הדרך שלנו לוותה בהרבה סקרנות, ויכוחים, כישלונות והצלחות. עם הזמן זה הפך לעיסוק שממלא את הבית, את המטבח ואת החיים שלנו, ומשם נולד הרעיון לשתף את הידע שצברנו עם אחרים.
