לעקר או לא לעקר?

בהתססה לקטית אנחנו מייצרים בית גידול, שייתן עדיפות לחיידקים מסויימים. לכן, עיקור הצנצנת הוא מיותר לחלוטין. תהליך ההתססה, אם התנאים נכונים..

פעמים רבות אנחנו נתקלים בשאלה לגבי עיקור צנצנות. אז בואו נעשה סדר.

מה עיקור עושה?

ע”י שימוש בחום, העיקור הורג את מרבית החיידקים. בדומה לפיסטור, שהורג את מרבית החיידקים ע”י חימום לטמפ’ של כ-63 מעלות למשך כחצי שעה, עיקור נעשה ע”י חימום לטמפרטורות של עד 130-150 מעלות למספר שניות ואז קירור מהיר. העיקור הורג לא רק חיידקים אלא גם נבגים. שיטת העיקור במים רותחים היא פופולרית כשמכינים שימורים כגון ריבות, ויש לה חשיבות גדולה.

ומה קורה בהתססה לקטית?

בהתססה לקטית, אין צורך לעקר כלל. הסיבה היא שבהתססה לקטית אנחנו מייצרים בית גידול, שייתן עדיפות לחיידקים מסויימים. החיידקים הלא רצויים ימותו גם ככה, וישגשגו אלו שאנחנו מכוונים אליהם ע”י יצירת התנאים הנכונים: מספיק מלח וסביבה נטולת חמצן. בתנאים כאלו, החיידקים שאנחנו לא מעוניינים בהם שנמצאים בתוך הצנצנת פשוט לא ישרדו.

כן רצוי לשטוף, קודם כל מחומרים כימיים, טעמים שונים, וכן אם יש עובשים וחומרים ביולוגיים בכמות גדולה, הם יכולים לפגוע בתהליך, ועדיף שלא יהיו.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך