קפיר מים

בואו להכיר את המשקה האולטימטיבי של הקיץ - קפיר מים. הוא חמצמץ, מרענן, קליל, מבעבע, והכי חשוב - בריא ופרוביוטי! את הקפיר קל מאוד להכין, וכל מה שצריך הוא גרגירי קפיר-מים וסוכר. הכנו עבורכם הסברים מפורטים וכמובן מתכון!

מה הוא הקפיר?

קפיר הוא משקה מותסס שמקורו בהרי הקווקז, היסטוריה של מאות שנים. הוא נוצר בעזרת תרבית חיה של חיידקים ושמרים החיים יחד בסימביוזה בתוך מעטפת ג’לטינית טבעית, מה שיוצר מראה של “גרגירי קפיר” קטנים וחמודים. במהלך התסיסה מפרקים המיקרואורגניזמים את הסוכרים ויוצרים משקה מעט חמצמץ ולעיתים מבעבע.

ישנם שני סוגי קפיר: קפיר חלב וקפיר מים. הראשון מבוסס על חלב, ואילו השני משתמש במים מתוקים. אלו שני סוגים שונים של תרביות, וכל אחת מהן גדלה על מצע אחר. כאן נתמקד בקפיר מים – גרסה קלילה, טבעונית ורעננה.

איך מכינים קפיר מים

עוד לא הספקנו לצלם בעצמנו, אבל יהיה קשה להתחרות בזוג החמוד הזה. הוידאו ארוך, אך אחריו סיכמנו לכם את המתכון שלהם להכנת קפיר. צפיה מהנה!

הכנת קפיר מים מתבצעת במחזוריות של שלושה ימים, המחולקת לשני שלבי תסיסה. המתכון הבא מותאם להכנת מנה בסיסית של 2 ליטר קפיר:

שלב 1: הזנה ותסיסה ראשונית (48 שעות)

בשלב זה הגרגירים “אוכלים” את הסוכר והופכים את מי הסוכר למשקה מותסס.

רכיבים:

  • גרגירי קפיר מים (כמות הממלאת את תחתית הצנצנת, כמות גמישה).
  • מים (עדיף מסוננים או מינרליים): 2 ליטר.
  • סוכר (מגורען): 140 גרם.

הוראות:

  1. ערבוב והמסה: ממיסים את 140 גרם הסוכר ב-2 ליטר מים (הסרטון מדגיש שניתן להשתמש במקציף כדי להאיץ את ההמסה).
  2. תסיסה (ראשונה): מוסיפים את הגרגירים לתערובת מי הסוכר. מכסים את הצנצנת בבד נושם ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 48 שעות.
  3. מטרה: במהלך הזמן הזה, החיידקים שבגרגירים מפרקים את הסוכר ומייצרים חומצות . לאחר 48 שעות, המשקה כבר לא ירגיש כמו מי סוכר, אלא יהפוך למשקה מותסס.

שלב 2: תסיסה שנייה ליצירת משקע מבעבע ועם טעמים נוספים וטעם (24 שעות)

  1. סינון: מסננים את נוזל הקפיר לבקבוק זכוכית חזק בעל פקק אטום. משאירים מעט מקום בראש הבקבוק לתוספות.
  2. הוספת טעם: מוסיפים חתיכות פרי או מיץ. הסוכרים בפרי יספקו מזון נוסף שייצור תגובת תסיסה מוגברת בתוך הבקבוק הסגור.
  3. התססה שניה (יצירת משקה מוגז): סוגרים את הבקבוק בצורה הרמטית ומניחים בטמפרטורת החדר לעוד 24 שעות. שלב זה יוצר את הגזים והטעם הסופי.
  4. קירור: מעבירים את הבקבוק למקרר לעצירת התסיסה. הקפיר המוגמר מוכן לשתייה קרה ומבעבעת.

איפה משיגים גרגירי קפיר מים

השגת גרגירים יכולה להיות החלק המסובך שבסיפור. במידת האפשר, יש לבחור גרגירים חיים, שכן הם יתנו משקה טעים מהרגע הראשון – בניגוד לגרגירים מיובשים שיכול לקחת להם קצת זמן “להתעורר”.

אנשים המכינים קפיר אוהבים להעביר הלאה. כיתבו בקבוצה שלנו ואולי תמצאו מישהו קרוב אליכם. אם לא, ניתן להשיג גירסה מיובשת באתרי אינטרנט שונים (בקרוב גם אצלינו).

יתרונות בריאותיים

קפיר מים עשיר בפרוביוטיקה – חיידקים ושמרים ידידותיים התורמים לאיזון מערכת העיכול ולחיזוק מערכת החיסון. הוא מרווה, דל קלוריות יחסית, ומספק מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן בהתאם לחומרי הגלם שנוסיף לו. 

לתוצאות אופטימליות ותמיכה בעיכול, מומלץ לשתות אותו מיד לפני תחילת הארוחה. 

בשורה התחתונה…

קפיר מים הוא משקה פרוביוטי טבעי, מרענן ומבעבע, שקל להכין בבית. הוא מתאים לכל עונה, תומך במערכת העיכול ומעניק תחושת אנרגיה קלה. עם גרגירים פעילים, מים איכותיים וקצת סבלנות – תוכלו ליהנות ממשקה בריא ואיכותי שיכניס עניין ורעננות לשגרת היומיום.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך