במשך השנים השתמשנו בעשרות כלים, בנפחים של 2, 3, 5 ו-10 ליטר, ומצאנו שמלבד ייתרונות רבים, לכלי יש מספר בעיות, אשר עודדו אותנו לפתח כלים משלנו. אם יש לכם קדרת התססה בבית, אתם מוזמנים לקרוא את המאמרים שכתבנו על תופעות שגילינו ועל דרכי עבודה שפיתחנו כדי לקבל מותססים מעולים למרות החסרונות המובנים בקדרה.
אך לפני כן, בואו נתחיל עם יתרונות הכלי הזה:
אסטטיקה – הכלי נעים לעין, ומשתלב יפה על השיש במטבח.
גודל – הקדרות קיימות במגוון גדלים, וכשרצינו להכין כמויות גדולות, יכלנו להשתמש בכלים של ה-10 ליטר.
פתח רחב – המאפשר להכניס ולהוציא בקלות את הירקות
משקולות – מגיע עם משקולות מתאימות
חסרונות
משקל – הקדרות כבדות, והופכות כבדות יותר ככל שעולים בנפח, מה שמקשה על שינוע ופריקה.
תחזוקה – מנגנון תעלת המים דורש תחזוקה יום-יומית כדי שלא יהיה קילקול.
נוחות הוצאת הירקות – עקב המשקל של הכלי והרצון להימנע ממגע בין הירקות המוכנים ונוזל התעלה, יש צורך בטכניקה והדורשת 4 ידיים.
עלות – גבוהה, בעיקר ככל שעולים בנפחים
שביר ורגיש – רחיצה במים חמים יכולה לפגוע בגלזורה. מלבד זאת הקרמיקה שבירה. אם נשבר – קשה להשיג חלפים.
אך למרות כל החסרונות הללו, הקדרות הינן מוצר איכותי, ובשימוש נכון ניתן לקבל תוצאות נהדרות, גם בנפחים גדולים.
מאמרים
תופעת העלמות מי התעלה של קדרות התססה מחרס – חלק ראשון
תופעת העלמות מי התעלה של קדרות התססה מחרס – חלק שני
יצירת סכר קבוע בקדרת התססה