הסדנה הפרונטלית הקרובה תתקיים לאחר החגים. מוזמנים לשמור מקום כבר היום!

אומנות ההתססה
סדנת התססה מעמיקה להכנה של חמוצים פרוביוטים בקלות

כדי ליצור את צנצנת המותססים המושלמת, צריך רק שלושה מרכיבים וכלי התססה מתאים – אבל הרבה מאוד מיומנות. החל מבחירת הירקות הנכונים, דרך אחוזי המלח ועד לזמן התסיסה המדוייק, כל שלב בתהליך משפיע על התוצאה הסופית.
בסדנאות החווייתיות של האקדמיה תלמדו את תהליך ההכנה מא’ ועד ת’, כל שהירקות יקבלו את החמיצות, הפריכות, ושפע של חיידקים מועילים – בכל פעם מחדש.

הסדנאות מתקיימות בבית המכולות בנמל יפו או בביתו של בנימין בקרית עקרון

רוצים לדעת עוד?

כאן תמצאו ארבע סיבות להגיע לסדנת הדגל שלנו - "אומנות ההתססה".

1

 כדי ללמוד דרך הראש ודרך הידיים
כדי שידע יעבור בצורה הטובה ביותר, הוא צריך לעבור גם ברמה התיאורטית וגם תוך כדי עשיה. מהניסיון שלנו, ההתנסות המעשית היא החלק המשמעותי ביותר בתהליך הלמידה, מה שנקרא “ללמוד דרך הידיים”.

2

 כדי להיות חלק מקהילה
בואו נודה בעובדות: להתמיד זה קשה. כשלומדים ביחד יש את מי לשאול ובמי להיעזר, ויש תחושה של לקיחת חלק במשהו גדול יותר. בנוסף, משתתפי הסדנה נהנים מקבוצת וואטסאפ שמאפשרת ליווי צמוד 3 חודשים קדימה. זה נותן מוטיבציה להכניס את ההרגל החדש לחיים. 

חוץ מזה, אנחנו אוהבים בלפגוש אנשים, לשמוע מהידע והניסיון של אחרים ולחלוק משלנו: שיטות לחישוב ריכוז המלח, שימוש נכון בכלים שונים, ניהול תהליכי התססות ארוכות, אחסון של החמוצים לאורך זמן ללא קירור, ניתוח תקלות בהתססה ועוד.

3

 כדי לחיות בריא יותר
אנחנו עוסקים בחמוצים גם מהפן הבריאותי. בנימין, שהוא מטפל טבעי במקצועו, הגיע לעולם ההתססות מהכיוון הבריאותי. הוא עד לשינויים בגופו ובנפשו וכן רואה שיפור ניכר אצל מטופלים שלו, בעקבות המעבר שלהם לצריכה יום יומית של מזון המותסס בהתססות לקטיות ארוכות. 

היינו רוצים שכמה שיותר אנשים יוכלו לשפר את בריאותם בקלות – וחמוצים זו דרך מצויינת (וגם טעימה) לעשות את זה.

4

כדי להבין את התהליכים
אנחנו אוהבים ידע והבנה של תהליכים, על כן משקיעים משאבים רבים בלמידה ובעריכת ניסויים מבוקרים, בהם נחקרים הפרמטרים השונים שיכולים להשפיע על תוצאות ההתססות. מתוצאות הניסויים נבנים כלים ותהליכים המאפשרים הכנת חמוצים פרוביוטיים איכותיים במינימום תקלות. נשמח לחלוק אתכם מהניסיון שלנו!

עם מה היינו רוצים שתצאו מהסדנה?

הנה הצצה לאחת מסדנאות ההתססה שהתקיימו ב-2023 

במהלך הסדנה נלמד

הסדנה כוללת

מבחר טעימות של חמוצים מעשי ידינו

חוברת הדרכה מפורטת עם כל תכני הסדנה (ישלח כקובץ)

קבוצת וואטסאפ למשתתפי הסדנה לליווי מקצועי למשך חודשים

בונוסים

אפשרות לרכוש כלי התססה ייעודיים נוספים במחירים אטרקטיביים

לקוחות מספרים על הסדנה:

עומר יונגר-דסטה
עומר יונגר-דסטה
Reviewer
5/5

הגעתי לסדנא של בנימין ואורי במרץ 2024 אחרי שנחשפתי לתכנים של בנימין בפייסבוק. אני חובב מזונות מותססים ומוחמצים ומתנסה בהכנתם כבר מספר שנים, אבל משהו בשקדנות ובדיוק של התכנים שבנימין העלה משך את עיני והבנתי שיש כאן מקור ידע שלא יסולא בפז. נרשמתי כהלפר לסדנא, כך שהגעתי קצת לפני כולם וסייעתי במלאכת ניקוי וחיתוך הכרובים.. הרבה כרובים (: בסדנא עצמה הועבר ידע תיאורטי שלא הכרתי ובהחלט למדתי מספר עקרונות חשובים לתהליכי ההתססה. האווירה בקבוצה הייתה נעימה ונהניתי גם לטעום מזונות מותססים שבחיים לא הייתי חושב לנסות, כמו ארטישוק ירושלמי ובטטה. אורי ובנימין העבירו את הסדהא בנועם וניכרת התשוקה שלהם לתחום. בתום הסדנא קיבלנו כלי מקצועי להתססה וגם רכשתי כלי נוסף, מעט גדול יותר. מאז אני נהנה להתסיס מיני ירקות בביתי.. הכמות כל-כך גדולה שגם חבריי נהנים מהתוצרת המשובחת. אני ממליץ בחום על הסדנא הפרונטלית וסקרן מאוד לגבי הקורסים הדיגיטליים באתר.

2 חודשים ago
רינת שדה
רינת שדה
Reviewer
5/5

אני שוחרת בריאות ותלמידה ניצחית, תמיד מחפשת דרכים לשפר את בריאותי ובריאות בני משפחתי. הסדנא הזו הייתה מדהימה, נפלאה ומחכימה.

השתתפתי בסדנה שנערכה בדצמבר 2023. מה שעשה אותה כל כך מיוחדת היה השילוב של הידע הכללי והספציפי של המנחים, לצד ההתנסות המעשית החווייתית והמהנה. ההסברים הפרונטליים היו ברורים, והיה נהדר לראות איך הם עזרו ותמכו במי שהתקשה או לא לגמרי הבין במהלך הסדנה וגם אחריה דרך קבוצת הוואטסאפ.

האווירה הייתה חווייתית, לא מעיקה ולא מכבידה. המנחים גילו התעניינות אמיתית באנשים שהגיעו, שהיו באמת מיוחדים ונפלאים. המפגש המפרה עם אורי, בנימין והמשתתפים האחרים עשה רק טוב.

2 חודשים ago
דויד ברקן
דויד ברקן
Reviewer
5/5

לאורי ובנימין היקרים,
אני כבר עוסק בהתססה יותר מ-5 שנים, ובמהלך שנים אלו התססתי הרבה הרבה צנצנות ובהצלחה רבה,
חשבתי שאני יודע הכל, אבל בכל זאת נרשמתי לסדנה פרונטלית אצלכם ומאוד נהניתי מהסדנה, למדתי וחזרתי הביתה עם כלים חדשים,
היוזמה שלכם, המאמץ שהשקעתם בחקר ולימוד הנושא לעומקו מיוחד ומבורך,
ממליץ לכל אחד ובחום גם להרשם ולהשתתף בסדנה הפרונטלית, ללמוד מהקורס הדגיטלי ולרכוש את הכלים המיוחדים שאורי ובנימין פיתחו, שוה,
בהצלחה לכם, דויד ברקן, חיפה.

3 חודשים ago

 משך הסדנה: 5 שעות, בין השעות 09:30 ל-14:30
בנוסף, נשלח אליכם הדרכה מצולמת של מבוא תאורטי לצפיה לפני הסדנה

עלות: 440 ש”ח לאדם.
הטבה לנרשמים בזוג: 410 ש”ח לאדם.
הטבה לנרשמים 3 ומעלה: 396 ש”ח לאדם.

ישנה אפשרות למלגה. ניתן למלא טופס בקשה למלגה כאן