הסדנה הפרונטלית הקרובה תתקיים לאחר החגים. מוזמנים לשמור מקום כבר היום!

סדנת התססה פרונטלית

מעמיקים יחד בעולם התססת הירקות

מה מביא אותך לעולם התססת המזון?
סקרנות? רצון לשפר את בריאותך? אולי פשוט לשמר בריאות טובה? אהבה של עשה-זאת-בעצמך במטבח? או אהבה של הטעמים המיוחדים הללו?

שאלנו את עצמינו כיצד נוכל לעזור לכם כך שבמזונות מותססים יכנסו לשגרת החיים שלכם, ולא רק איזו לאפיזודה חולפת.

סדנה זו מתוכננת לעשות בדיוק את זה!

ארבעת עמודי התווך שלנו ללימוד מעמיק שהופך לחלק מהחיים

1

ידע
החיבור להיסטוריה של מזונות מותססים, להבנה כי מסורות אלו מושרשות בתרבויות השונות מזה מאוד ואלפי שנים, מחבר אותנו למורשת זו. 

ההבנה של התהליכים המתקיימים בתהליך התססת הירקות פותח פרספקטיבה חדשה שמייצרת הבנה עמוקה, ביטחון, ומפחית את הצורך לעקוב אחרי מתכונים בצורה עיוורת.

בחלק התאורטי אנחנו לומדים כיצד מייצרים את בית הגידול האידאלי לחיידקים הלקטים אותם אנו רוצים.

2

ללמוד דרך הידיים
אחרי שיש ידע תאורטי, מגיע שלב ההתנסות המעשית. הרי אי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות… בחלק זה אנו מתנסים בתהליך ההכנה מא’ ועד ת’. נתנסה בהכנה של כבוש כבוש בכלי ייעודי, וכן בהתססה של ירקות במי מלח. נלמד איך בודקים אטימות של הכלים, איך מכניסים את כמות המלח הרצויה לנו ובאילו דרכים, ועוד.

3

ציוד
מאז שהבנו את העקרונות שמאפשרים התססה נטולת תקלות, השקענו רבות במציאת ופיתוח כלים מתאימים עבורנו ועבור התלמידים שלנו. במהלך הסדנה תעבדו עם הפיתוח האחרון של הכלים שלנו, עם אפשרות לרכוש כלי נוסף במחיר מוזל, שיעשה לכם חשק להתסיס עוד ועוד ועוד…

מוזמנים ללמוד עוד על כלי ההתססה כאן

4

ליווי וקהילה תומכת
בואו נודה בעובדות: להתמיד זה קשה. כשלומדים ביחד יש את מי לשאול ובמי להיעזר, ויש תחושה של לקיחת חלק במשהו גדול יותר. משתתפי הסדנה מקבלים גישה לקורס הדיגטלי, כדי שתמיד יהיה ניתן לחזור וחלק מסויים שלא זכרו מהסדנה. בנוסף, משתתפי הסדנה נהנים מקבוצת וואטסאפ פעילה הכוללת מענה מיידי שלנו למשך חודשיים קדימה – מספיק זמן כדי להכין לפחות עוד פעמיים בבית ולהכניס את ההרגל החדש לחיים. 

ארבעת עמודי התווך שלנו ללימוד מעמיק שהופך לחלק מהחיים

1

 ללמוד דרך הראש ודרך הידיים
אתם בטח מכירים את האימרה ש-“אי אפשר ללמוד שחיה בהתכתבות”… התאוריה חשובה, אך לא מספיקה. לכן, בסדנה אנחנו משלבים: מתחילים בחלק תאורטי מעמיק, המסביר מה זו התססה וכיצד מייצרים את התנאים האידאלים עבורה, ואח”כ  מתחיל שלב ה-“לימוד דרך הידיים”, שבו אנחנו מתנסים בתהליך ההכנה מא’ ועד ת’. השילוב בין השניים מאפשר לימוד יסודי.

2

 כדי להיות חלק מקהילה
בואו נודה בעובדות: להתמיד זה קשה. כשלומדים ביחד יש את מי לשאול ובמי להיעזר, ויש תחושה של לקיחת חלק במשהו גדול יותר. בנוסף, משתתפי הסדנה נהנים מקבוצת וואטסאפ שמאפשרת ליווי צמוד 3 חודשים קדימה. זה נותן מוטיבציה להכניס את ההרגל החדש לחיים. 

חוץ מזה, אנחנו אוהבים בלפגוש אנשים, לשמוע מהידע והניסיון של אחרים ולחלוק משלנו: שיטות לחישוב ריכוז המלח, שימוש נכון בכלים שונים, ניהול תהליכי התססות ארוכות, אחסון של החמוצים לאורך זמן ללא קירור, ניתוח תקלות בהתססה ועוד.

3

 כדי לחיות בריא יותר
אנחנו עוסקים בחמוצים גם מהפן הבריאותי. בנימין, שהוא מטפל טבעי במקצועו, הגיע לעולם ההתססות מהכיוון הבריאותי. הוא עד לשינויים בגופו ובנפשו וכן רואה שיפור ניכר אצל מטופלים שלו, בעקבות המעבר שלהם לצריכה יום יומית של מזון המותסס בהתססות לקטיות ארוכות. 

היינו רוצים שכמה שיותר אנשים יוכלו לשפר את בריאותם בקלות – וחמוצים זו דרך מצויינת (וגם טעימה) לעשות את זה.

4

כדי להבין את התהליכים
אנחנו אוהבים ידע והבנה של תהליכים, על כן משקיעים משאבים רבים בלמידה ובעריכת ניסויים מבוקרים, בהם נחקרים הפרמטרים השונים שיכולים להשפיע על תוצאות ההתססות. מתוצאות הניסויים נבנים כלים ותהליכים המאפשרים הכנת חמוצים פרוביוטיים איכותיים במינימום תקלות. נשמח לחלוק אתכם מהניסיון שלנו!

סדנה מאפשרת ללמוד בחברותא

עם מה היינו רוצים שתצאו מהסדנה?

הנה הצצה לאחת מסדנאות ההתססה שהתקיימו ב-2023 
(עם כלי ההתססה הוותיקים)

במהלך הסדנה נלמד

הסדנה כוללת

מבחר טעימות של חמוצים מעשי ידינו

חוברת הדרכה מפורטת עם כל תכני הסדנה (ישלח כקובץ)

קבוצת וואטסאפ למשתתפי הסדנה לליווי מקצועי למשך חודשים

בונוסים

הנרשמים לסדנה יקבלו במתנה את הקורס הדיגיטלי המלא!
במהלך הסדנה ניתן יהיה לרכוש כלי התססה ייעודיים נוספים במחירים אטרקטיביים

לקוחות מספרים על הסדנה:

פרידה שפירא
Reviewer
5/5

בסדנא לומדים באופן חוויתי. יש רקע תאורטי ובעיקר אז איך עושים את זה.. בידיים.
חווינו את המעבדה של בנימין: בכל מקום צנצנות בגדלים שונים המחכות לזמנן..

התכבדנו מפרי טעם גן העדן. טעמים מיוחדים ממש! בסדנה השתמשנו ב-2 כלים כלים ייחודים.
כשהיה מוכן, הבאתי למשפחה וחברים. הנכדה ממש אהבה, רצתה לאכול עוד..התברר לה שהאבא , הבן שלי סיים את הכל.
אני מביאה בגלל הבריאות.. והם נדלקים ואוהבים. הנכדה ממש אומרת לי "זה כל כך טעים"!

נמשיך להכין עוד למשפחה וחברים. זה גם בריא וגם טעים! מאוד. פשוט התמכרנו.

והזוג המקסים אב ובנו בנימין ואורי, באיזה כבוד הדדי מתייחסים זה לזה!

בקיצור - כדאי!

8 חודשים ago
עומר יונגר-דסטה
Reviewer
5/5

הגעתי לסדנא של בנימין ואורי במרץ 2024 אחרי שנחשפתי לתכנים של בנימין בפייסבוק. אני חובב מזונות מותססים ומוחמצים ומתנסה בהכנתם כבר מספר שנים, אבל משהו בשקדנות ובדיוק של התכנים שבנימין העלה משך את עיני והבנתי שיש כאן מקור ידע שלא יסולא בפז. נרשמתי כהלפר לסדנא, כך שהגעתי קצת לפני כולם וסייעתי במלאכת ניקוי וחיתוך הכרובים.. הרבה כרובים (: בסדנא עצמה הועבר ידע תיאורטי שלא הכרתי ובהחלט למדתי מספר עקרונות חשובים לתהליכי ההתססה. האווירה בקבוצה הייתה נעימה ונהניתי גם לטעום מזונות מותססים שבחיים לא הייתי חושב לנסות, כמו ארטישוק ירושלמי ובטטה. אורי ובנימין העבירו את הסדהא בנועם וניכרת התשוקה שלהם לתחום. בתום הסדנא קיבלנו כלי מקצועי להתססה וגם רכשתי כלי נוסף, מעט גדול יותר. מאז אני נהנה להתסיס מיני ירקות בביתי.. הכמות כל-כך גדולה שגם חבריי נהנים מהתוצרת המשובחת. אני ממליץ בחום על הסדנא הפרונטלית וסקרן מאוד לגבי הקורסים הדיגיטליים באתר.

שנה 1 ago
רינת שדה
Reviewer
5/5

אני שוחרת בריאות ותלמידה ניצחית, תמיד מחפשת דרכים לשפר את בריאותי ובריאות בני משפחתי. הסדנא הזו הייתה מדהימה, נפלאה ומחכימה.

השתתפתי בסדנה שנערכה בדצמבר 2023. מה שעשה אותה כל כך מיוחדת היה השילוב של הידע הכללי והספציפי של המנחים, לצד ההתנסות המעשית החווייתית והמהנה. ההסברים הפרונטליים היו ברורים, והיה נהדר לראות איך הם עזרו ותמכו במי שהתקשה או לא לגמרי הבין במהלך הסדנה וגם אחריה דרך קבוצת הוואטסאפ.

האווירה הייתה חווייתית, לא מעיקה ולא מכבידה. המנחים גילו התעניינות אמיתית באנשים שהגיעו, שהיו באמת מיוחדים ונפלאים. המפגש המפרה עם אורי, בנימין והמשתתפים האחרים עשה רק טוב.

שנה 1 ago
דויד ברקן
Reviewer
5/5

לאורי ובנימין היקרים,
אני כבר עוסק בהתססה יותר מ-5 שנים, ובמהלך שנים אלו התססתי הרבה הרבה צנצנות ובהצלחה רבה,
חשבתי שאני יודע הכל, אבל בכל זאת נרשמתי לסדנה פרונטלית אצלכם ומאוד נהניתי מהסדנה, למדתי וחזרתי הביתה עם כלים חדשים,
היוזמה שלכם, המאמץ שהשקעתם בחקר ולימוד הנושא לעומקו מיוחד ומבורך,
ממליץ לכל אחד ובחום גם להרשם ולהשתתף בסדנה הפרונטלית, ללמוד מהקורס הדגיטלי ולרכוש את הכלים המיוחדים שאורי ובנימין פיתחו, שוה,
בהצלחה לכם, דויד ברקן, חיפה.

שנה 1 ago
רנית אייזיקס
Reviewer
5/5

סדנא מצויינת! וחווייתית מאוד. החלק העיוני מעמיק את ההבנה בכל תהליכי ההתססה ובאיכויות שלה. החלק המעשי מלמד מצויין, ונותן בטחון ומאז אני מתסיסה כל הזמן. יתרון משמעותי נוסף הוא שבסיום הסדנא מצטרפים לקבוצת וואטסאפ שבה אפשר להמשיך לשאול שאלות ולהתייעץ. הסדנא שלנו הייתה גם מאוד חוויתית, כללה סיור קצר ביער מאכל, וארוחה טעימה במיוחד בחברה של אנשים נהדרים. אני ממליצה מאוד מאוד לכל מי שרוצה להכנס לעולם הבריא והקסום של ההתססה

שנה 1 ago
קסניה
Reviewer
5/5

סדנה מלמדת מאוד וברורה, בנויה יפה והחלק המעשי בהולט סוגר פינה על הרבה שאלות שהאינטרנט רק בילבל בנסיונות קודמים לבד. בדיוק פתחתי את הכרוב בן 4 חודשים מהסדנה במרץ 2024, יצא מצויין וקריספי והיה ניסוי חינוכי מאוד בבית עקב המכסה הייחודי שפותח על ידם!
מגניב מאוד וחווייתי ומומלץ מאוד, מה גם שיש תמיכה לאחר הסדנא לכל אורך הדרך ותמיד אפשר להתייעץ בקבוצה ולקבל מענה והכוונה, שזה הכי חשוב עבורי.
מומלץ!

שנה 1 ago

 משך הסדנה: 5 שעות, בין השעות 09:30 ל-14:30 (שישי)
11:00-16:00 (שבת)

עלות: בהרשמה מוקדמת: 480 ש”ח
הרשמה רגילה: 520 ש”ח

הסדנה כוללת כלי התססה בנפח 2 ליטר בשווי 260 ש”ח – הכלול במחיר הסדנה! רוצים כלי נוסף? תוכלו לבחור בכלי בנפח 2, 3 או 4 ליטר, במחיר אטרקטיבי במיוחד למשתתפי הסדנה, ולעבוד איתו במהלך הסדנה.

הנחת כמות:
הנרשמים בצמד יקבלו 7% הנחה
הנרשמים שלישיה ומעלה יקבלו 10% הנחה.

ישנה אפשרות למלגה. ניתן למלא טופס בקשה למלגה כאן

הסדנאות מתקיימות לרוב בביתו של בנימין בקרית עקרון (ליד רחובות). מדי פעם אנחנו מקיימים סדנאות גם במקומות אחרים בארץ.