אתמול הגיע צוות גיזום להוריד את כפות תמרים ותמרים מעצי הדקל ברחבי השכונות. חיש מהר אספתי, מיינתי על פי גודל ובשלות, ושמתי בכלי ההתססה. את הבשלים ממש שמתי במקפיא לאכילה, ואת הקטנים הבוסר להתססה.
הטעם שלהם מיוחד מאוד, אך תהליך ההתססה לוקח זמן כדי שהמרקם ייצא טוב. הנה תמונות מהתהליך.
הכנסתי לכלי 8 ליטר שלנו, 2% מלח על כל המסה (ירקות+מים), ועכשיו לחכות בסבלנות. היום אכלתי תמרים בוסר שהתססתי שנה שעברה. אני מאוד אוהב את הטעם (אבל להרבה אנשים זה מוזר מדי). לרוב ההתססה ארוכה, מס’ חודשים.