מחקר: מאפייני ההתססה ותכונות בריאותיות של כרוב כבוש אורגני

במאמר שיצא ב-13.10.2022, בשם:

Microbial and metabolic characterization of organic artisanal sauerkraut fermentation and study of gut health-promoting properties of sauerkraut brine

סיכום מתורגם של המאמר:

  1. המחקר בחן את התפתחות המיקרוביוטה והתוצרים המטבוליים במהלך תסיסה ספונטנית של כרוב כבוש.

  2. נצפתה ירידה הדרגתית במגוון החיידקים, כאשר חיידקי חומצה לקטית (LAB) הפכו לדומיננטיים.

  3. בתחילת התסיסה נמצאו חיידקים שמקורם בכרוב עצמו ומהסביבה. בהמשך, חיידקי LAB כמו Lactiplantibacillus, Leuconostoc ו-Pediococcus הפכו לשולטים.

  4. נמצאו הבדלים במגוון המיקרוביאלי בין שני יצרני הכרוב הכבוש שנבדקו.

  5. ניתוח מטבולי הראה עלייה בחומצות אורגניות, חומצות אמינו ארומטיות, ואוראציל במהלך התסיסה.

  6. נוזל הכרוב הכבוש תרם לשמירה על תקינות מחסום המעי במודל תאי in vitro.

  7. בניסוי עם תאי מערכת החיסון, נוזל הכרוב הכבוש הגביר את ייצור הציטוקינים IL-6, IL-10 ו-TNF-α בתגובה לגירוי דלקתי.

  8. התוצאות מצביעות על פוטנציאל של כרוב כבוש לשפר את תפקוד מערכת החיסון ולווסת תגובה דלקתית במעיים.

  9. המחקר מדגיש את החשיבות של שימור המגוון המיקרוביאלי במזונות מותססים מסורתיים ואת הפוטנציאל שלהם לשיפור בריאות האדם.


החוקרים מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים in vivo כדי לאשש את התוצאות הללו.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך